Ny trener i Innlandet Rugby klubb

Fra landslagstrener for damelaget i rugby i Jordan til Hamar; Innlandet rugbyklubb har vært så heldige å få ny trener på plass: Liam Robertson skal co-coache klubbens spillere til nye høyder.

 

Tross Covid-19 restriksjoner satser den ferske klubben Innlandet Rugbyklubb på å bli en av de beste klubbene i Norge. Med ny trener ønsker klubben å satse mot toppen i neste sesong.

Liam har spilt rugby i Newcastle siden 6-års alderen. Gjennom sitt arbeid i WHO har han reist mye rundt i verden og har funnet rugbyteam hvor enn han har jobbet. I Jordan var han med på å starte et lite touchrugby team med spillere fra den britiske ambassade. Tross en liten sport i Jordan ble etter hvert spillet mer og mer populært med team som nå deltar i internasjonale mesterskap blant annet i Dubai.

I 2019 fikk Robertson tilbud om å trene landslaget for damer, som han fikk coachet en kort periode før pandemien inntraff.

– Min kone er fra Hamar, og etter mange år i utlandet, ønsket hun å bosette seg i Norge, forteller Liam.

-Vi flyttet til Hamar og jeg ble utrolig godt tatt i mot at rugbymiljøet som finnes her. I Norge er rugby i sin aller spedeste begynnelse, det er vanskelig for folk å finne tilbud for å spille der de bor. Det er i tillegg veldig få nordmenn som kjenner spillet, men så fort de har fått en ball i hendene og fått kjent på spillet, så er de fleste med og elsker sporten.

Hva er ditt råd til Norges Rugbyforbund?

-Jeg har spilt rugby over hele verden og mitt råd er dette: Organiser så mange turneringer i touch som overhode mulig så snart restriksjonene er lettet. Touch er en fin måte å få folk interessert i spillet.

Jeg er overveldet over mottakelsen jeg har fått av Rugby-Norge og spesielt fra Innlandet Rugbyklubb, avslutter Liam.  –Jeg gleder meg til å bidra som frivillig og bidra til å løfte rugby i Norge, så snart jeg har «landet» her i Hamar og slipper å reise frem og tilbake til Jordan på jobb.

 

 

 

Close Button