7`s


7s kan spilles av alle og vi har lag for barn, ungdom kvinner og menn.
Norgescup arrangeres i løpet av året rundt om i Norge.
terminlisten finner du på rugby.no

Vi har også både kvinne– og herre landslag.

Vårt herrelag spiller i Rugby Europe Conference 1 Series og våre kvinner spiller i Rugby Europe Trophy Series. Dette er årets hovedturneringer, og det er det lagene sikter mot. I tillegg til disse, vil lagene også spille i oppvarmingsturneringer i utlandet gjennom sesongen.

7 raske fakta om 7s

SYV SPILLERE PER LAG 

Akkurat som Sevens-navnet antyder, er det 7 spillere på et felt som samtidig spiller 7 minutters omganger. Dette er et spill med mye fart og scoringer!

 

KUN 5 BYTTER PER LAG PER SPILL

Med så få spillere på banen på en gang, må lagledere og trenere velge sine bytter strategisk, ettersom de bare har 5 bytter i løpet av kampen.

 

SYV-MINUTTER 

Ikke bare er det syv spillere per lag på banen på en gang, omgangene er bare 7 minutter lange. Spillerne har en pause på to minutter mellom hver omgang.

 

SCORING GIR 5 POENG: MULIGHET FOR Å SCORE YTTERLIGERE 2 POENG

Å score i Sevens Rugby er raskt: Når et lag scorer mål, mottar laget 5  poeng og mulighet til å et spark av ballen for ytterligere 2 poeng. Målscoringen må gjøres med et fallspark som gjør det vanskeligere enn 15s rugby.

 

SKRUM HAR 3 SPILLERE PER LAGET OG SKJER VELDIG RASKT

Med så få spillere på banen samtidig, består scrums av 3 spillere fra hvert lag med en scrumhalvdel som setter ballen i spill. Disse scrums skjer raskt når lag forsøker å få tak i ballen så snart som mulig.

 

AVSPARK FRA MIDTEN AV BANEN

I motsetning til 15-siders rugby må scoringslaget starte handlingen på nytt med et avspark på midten. Restart av spark må lande minst 10 meter fra sentrum, ellers får mottakerlaget en straffe på midtbanen.

 

GULT KORT

Siden det er så mye åpen plass på banen, er det veldig kostbart å miste en spiller til en suspensjon (sin bin). Ikke bare er det vanskelig å score med bare 6 spillere, det å spille forsvar kan være tøft på et felt i full størrelse.

Close Button