7`s


Vårt nasjonale 7-lag har både herreside og kvinneside. Vårt herrelag spiller i Rugby Europe Conference 1 Series og våre kvinner spiller i Rugby Europe Trophy Series. Dette er årets hovedturneringer, og det er det lagene sikter mot. I tillegg til disse, vil lagene også spille i oppvarmingsturneringer i utlandet i Italia og Sverige for eksempel.

7 raske fakta om 7s

SYV SPILLERE PER LAG PÅ FELTET EN gang

Akkurat som Sevens-navnet antyder, er det 7 spillere på et felt som samtidig spiller 7 minutters halvdeler. Dette gir MYE åpen plass for stor fart, trinn og scoring!

 

KUN 5 BYTTER PER LAG PER SPILL

Med så få spillere på banen på en gang, må lagledere og trenere velge sine bytter strategisk, ettersom de bare har 5 i løpet av kampen.

 

SYV-MINUTTER MED 2-MINUTTER HALVTID Pause

Ikke bare er det syv spillere per lag på banen på en gang, halvdelene er bare 7 minutter lange. Spillerne har en pause på to minutter ved pause for å ta pusten før en annen utmattende halvtime!

 

Å SCORE ET PRØVE FÅR DU 5 PUNKTER; KONVERSJONER MÅ VÆRE ET DROP KICK FOR 2 YTTERLIGERE PUNKTER

Å score i Sevens Rugby er raskt og konstant. Når et forsøk blir scoret, mottar et lag 5 poeng med et forsøk på en konvertering for ytterligere 2 poeng. Konverteringsforsøk må gjøres med et fallspark som gjør det vanskeligere enn 15-siders rugby.

 

SKRUM HAR 3 SPILLERE PER LAGET OG SKJER VELDIG RASKT

Med så få spillere på banen samtidig, består scrums av 3 spillere fra hvert lag med en scrumhalvdel som setter ballen i spill. Disse scrums skjer veldig raskt når lag prøver å få ballen i hånden så snart som mulig.

 

LAGET SOM SKYR PUNKTER Vender tilbake til halvparten og sparker av

I motsetning til 15-siders rugby må scoringslaget starte handlingen på nytt med et avspark på midten. Restart spark må lande minst 10 meter fra sentrum, ellers får mottakerlaget en straff på midtbanen.

 

ET Gult kort (SUSPENSJON) FÅR DEG 2 MINUTTER PÅ BENKEN

Siden det er så mye åpen plass på banen, er det veldig kostbart å miste en spiller til en suspensjon (sin bin). Ikke bare er det vanskelig å score med bare 6 spillere, det å spille forsvar kan være tøft på et felt i full størrelse.

Close Button