15`s


Rugby XVs for Kvinner!

Norway rugby er stolte av å kunngjøre at vi starter rugbyunionen i full størrelse for kvinner nå! Bli med når vi setter sammen et nasjonalt kvinne-XV-lag!

Rugby Union XVs

I alle idretter er det å spille på landslaget høydepunktet i en idrettsutøvers karriere, og i rugbyforbundet er det ikke annerledes!
Siden 1990 har Norges Rugbyforbund hatt et nasjonalt XV-lag for EM og VM.

Vi deltar for øyeblikket i Rugby Europe Conference 2 North. Rugby Europe Conference 2 er fjerde nivå i Rugby Europes Senior XV-konkurranse. Vi spiller 4 kamper på 12 måneder, to hjemme og to borte. Den består av  ti lag som er delt i to regioner – Nord og Sør – . Vinnerne av hver Conference 2-konkurranse rykker opp til de respektive Conference 1-divisjonene. For tiden består ligaen av Norge, Østerrike, Danmark, Finland og Moldova. I 2022 ønsker vi å være konsekvent i topp 2 i ligaen og få opprykk innen utgangen av 2023.

Rugby union XVs spilles over hele Norge. Vi har 5 store klubber som spiller XVs med jevne mellomrom, disse er: Stavanger, Bergen, Sagene, Blindern og NTNUI. Horten RK, OSI RK og Sandefjord RK er mer konkurransedyktige på 7s rugby, men vokser raskt med XV-er. Disse klubbene spenner fra nord til sør og øst til vest, noe som gir deg den beste sjansen til å bli involvert i Rugby.

Herrer 15s landslag har vi 4 treningsleirer og 4 REC2N-kamper i året. Vi har to samlinger samme helg som våre 2 hjemmekamper, bestående av et kamplag 23 personer og noen få utvalgte. Vi har også 2 lengre samlinger, en tidlig på høsten og en om sommeren. Den i august er en lukket gruppe på 25-30, og finner vanligvis sted i England for trening og kamper mot noen få lokale lag. Høstsamlingen er en mer åpen  langhelg, der klubber kan sende spillere som de mener er på toppnivå, eller at de nærmer seg dette nivået og vil dra nytte av den erfaringen på høyt nivå.

 

Det er regler for å representere landet ditt, i samsvar med World Rugby og Rugby Europe må du være:

• ¼ Norsk etter fødsel (norske besteforeldre)

• Født i Norge

• Bo permanent i Norge i 5 sammenhengende år (1825 dager).

Hvis du vil bli involvert eller få mer informasjon, kan du kontakte teamansvarlig:

Close Button