Australsk fotball


Australsk fotball (på australsk folkemunne aussie rules “AFL” eller footy) er en sportsgren som minner om gælisk fotball.

SPILLET

Banen er oval 135-185 meter lang og 110-155 meter bred. Begge lag består av 18 spillere. Australsk fotball er en fysisk krevende og en ekstremt hurtig sport. Fysisk kontakt er en viktig del av spillet, hvor det er tillatt å takle spillere som har ballen og bruke kroppen til å forhindre andre spillere i å komme til ballen. Sporten inneholder elementer fra europeisk fotball, rugby, gælisk fotball og en del ting som kun finnes i australsk fotball.

Resultatet skrives med tre tall: mål, behind og total poengsum. F.eks. 10, 13, 73 som betyr at det er skåret 10 mål og 13 behinds, som da gir et samlet resultat på 73 poeng.

En kamp varer i 4 quarters. Hvert quarter er på 20 minutter effektiv spilletid, på grunn av skader, straffespark og innkast blir det lagt til tid, så en quarter varer vanligvis mellom 25-30 minutter.

DETTE HAR VI OPPNÅDD

1300

MEDLEMER

2

NORSKE LAG

” RUGBY IS SURPRISINGLY ONE OF THE SPORTS WHICH THE
PLAYERS SHOWS MOST RESPECT FOR ONE ANOTHER “

– SAMUEL SANDERS

BLI EN DEL AV AUSTRALSK FOTBALL

Australsk fotball har blitt spilt i Norge siden ca. 2005.
De australske fotballagene holder til i Oslo og Ås. Oslo-laget heter Oslo Crows, og Ås-laget heter Ås Battlers.

Oslo Crows har tidligere spilt i vestsvensk liga mot lag fra Göteborg og Karlstad. En liga Oslo Crows vant i både 2011 og 2012.

I 2012 startet tidenes første norske liga, Kenguru Cup. Her delte Oslo Crows seg i to, Oslo Øst og Oslo Vest. De to Oslo-lagene og Ås spilte så mot hverandre i serien. Oslo Øst ble til slutt seriemestere i denne serien.

Alle lagene ble startet av australskfødte nordmenn.

Close Button