Rugby League Norge – U16/19 in the Czech Republic

Natt til Torsdag 14.03.24 reiste Rugby League Norge til Tsjekkia for å spille sine første landskamper med sine U16 og

Natt til Torsdag 14.03.24 reiste Rugby League Norge til Tsjekkia for å spille sine første landskamper med sine U16 og U19 lag. Dette vil bli deres første landskamper, og det var noen spente spillere som la ut på reise.

Det var i februar 2023 Rugby League Norge startet opp sin nye landslagssatsning, med et håndplukket trenerteam. Første samling ble holdt i Sandnes, og det siste året har de hatt jevnlige samlinger flere steder i landet hvor mange ungdom har prøvd seg. I oktober 2023 ble det holdt en try out, hvor de endelige U16 og U19 lagene ble valgt ut. Siden da har de jobbet knallhardt både med egentrening, klubbtrening og landslagssamling for å bli klare til landskamper i Tsjekkia. Hovedtrener Tim Jones, som til daglig bor i England, ser frem til å få se lagene i action for første gang.  Han forteller at progresjonen har vært enorm, og hver gang vi kommer sammen har våre ferdigheter og forståelse blitt bedre.  Mange av våre spillere er relativt nye i rugby league, ettersom sporten også er ganske ny i Norge. Men det de kanskje mangler i erfaring tar de igjen med et stort hjerte og en vilje til å lære og utvikle seg. Poengsummen er ikke det viktigste for disse kampene. 

Det er den livsviktige erfaringen guttene vil få i et konkurransemiljø på nasjonalt nivå. For våre spillere er dette starten på deres rugby league reise i Norge, og det handler om hvor vi ender opp og alt vi oppnår på veien, sier Tim Jones før kampene. Kampene ble spilt i Hradec Králové.  U16 lagene var først ut, og de spilte 4 x 15 min. Tsjekkia tok ledelsen tidlig i kampen, men laget vårt snudde spillet, og tok raskt over ledelsen. De ga alt og spilte sterkt kampen ut, de ga aldri Tsjekkia muligheten til å ta over. Kampen endte 38 – 20 til Norge. Etterpå var det U19 sin tur, i en full 13’s kamp på 40 min x 2. Norge startet sterkt med to tidlige try’s, men fikk tøff motstand fra Tsjekkia. På slutten av førsteomgang ble det litt rot og noen uheldige feil, og Tsjekkia tok innpå. Men etter en god prat i pausen gikk de inn på banen med nytt mot og fikk ryddet opp. De var veldig sterke i forsvar, gikk flere inn i taklingene, og gjorde det veldig vanskelig for Tsjekkia å komme seg igjennom. Mot slutten fikk de noen fine angrep som resulterte i flere try’s, og sluttresultatet ble 30 – 16 til Norge. Det var en fysisk hard kamp, med mange og harde taklinger, og med mye bra spill fra begge lag. Det var full jubel både på banen og fra tilreisende supportere, og både spillerene og trenerteamet var veldig fornøyde med at Norge vant begge sine kamper.

Anne Haigh, president i Rugby League Norge, sier hun er veldig stolt over hva vi har fått til på så kort tid, og utrolig stolt over at begge lagene tok seieren med seg hjem til Norge. “Fremtiden til rugby league i Norge er veldig lys, og jeg gleder meg til fortsettelsen,” sier hun. Nå vil vi reise hjem og lot seiren synke inn et par dager, før vi vil gå igjennom og analysere kampene, og starte treningen mot neste landskamper som er mot Serbia i August.

Close Button