#TeamPowered Intervju – Anna

– Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg turte å prøve rugby! Det er den beste følelsen å vite, at et helt lag står sammen med meg.

Å begynne med rugby, var en av de beste avgjørelsene i mitt liv. Det å gå den lange veien fra å være sjenert og usikker, til å bli den jeg er i dag, er en fantastisk gave, som man får med på kjøpet, sier Anna Michelsen, vår nye manager for NRFs damelag i 7’s.

Nå føler jeg at jeg har plikt å dele rugbyglede videre!

Anna Michelsen er fra 1. november manager for damelandslaget i rugby og i hele november deler hun sin rugbyglede gjennom stories på rugbynorge. Norges Rugbyforbunds offisielle Instagramkonto. Anna fronter også vår nye kampanje #Teampowered, som er en del av World Rugbys kampanje for å å skape sterke damelag i rugby over hele verden. Hver måned velger vi ut en spiller som vil presentere sitt lag i kampanjen #teampowered: Sterke individer som sammen ønsker å vinne og inspirere.

Hva ønsker du å tilføre damelandslaget i rugby?

–Siden jeg er fremdeles aktiv som spiller, og har en del erfaring som landslagspiller, manager og mor, så føler jeg at den viktigste rollen blir å inspirere, motivere og støtte jentene! Jeg er veldig klar for å begynne. Jeg allerede funnet ut at jentene har veldig lyst å bli bedre kjent med NRF, og min første oppgave, er å få til et møte med landslaget og ledelsen i NRF. Neste ting på lista, er å søke finansiering, slik at vi får dekke 100% reiseutgifter.

Jentene fra laget, ønsker også mere spilletid, og vi krysser fingrene for at reiserestriksjoner ikke kommer tilbake, og at vi kan reise litt rundt i Skandinavia/Europa og spille mere kamper, før neste års Europa Mesterskap! Det som er også ønskelig, er å lage treningsplan for hele året, og treningsprogram tilpasset til riktig tidspunkt i rugby sesongen. Som nevnt før, er jeg veldig motivert til å begynne, da jeg synes at alle jentene som spiller for landslaget er utrolig flinke, og det blir veldig givende å kunne bidra til med min innsats fra sidelinjen.

Hva er din bakgrunn?

Jeg er født og vokst opp i Polen. Som ung jente, drev jeg med hestesport.

Jeg er utdannet som kroppsøving lærer, og forsøket å lære mange ulike idretter mens jeg studerte. I 2008 begynte jeg med boksing, som åpnet øynene mine for kontaktsport: En dag ble jeg med for å se på rugby turnering. Det var en menns rugby 7s turnering, og jentene fra det eneste laget i Polen, hadde trening rett etter turneringen. Jeg ble så imponert! Ettersom jeg var sjenert, istedenfor å spørre å joine dem, startet jeg heller mitt eget lag, og en måned etter oppstart, spilte jeg min første 7s kamp.

Hva jobber du med?

Jeg er på vei inn i ny stilling i Volvo Norge der jeg skal jobbe med logistikk og utleveringsprosesser.

 

Hvor lenge har du spilt rugby?

–Jeg har spilt rugby i 13 år. Jeg startet å spille i Polen og i juni 2009 hadde jeg planer, om å dra til England for å spille rugby i 3 måneder, men dessverre skadet jeg kneet mitt rett før avreise.

Samtidig fikk jeg tilbud om å jobbe med hester i Oslo, og siden da har jeg blitt i Norge.

Rett etter at jeg kom hit, ble jeg medlem av Oslo Rugby Klubb, som tok imot meg med åpne armer og fra første dag har jeg følt meg inkludert og som en del av Norges Rugbyfamilie!

Jeg har hatt noen perioder, da jeg måtte ta pause som spiller. Jeg tok et dommer kurs i 2013, og jobbet som dommer mens jeg var gravid. Jeg hadde deretter en liten comeback som spiller, mellom barn 1 og 2.  Småbarnsliv er en krevende periode, og det ikke alltid så lett å sette av tiden til trening. Jeg er glad for at jeg ble pushet av lagkameratene mine, og jeg ser at jeg ikke er den eneste. Det er veldig mange av rugbymammaer som sier at rugby er deres «happy place» og de er glade for å kunne være med, også etter de har fått barn!

 

Hvordan ser din treningshverdag ut?

–Jeg har full jobb, er singel med to aktive barn på 7 og 5 år, og jeg prøver å presse inn trening der jeg kan, ved siden av det vanlige livet. Jeg har blitt ganske kreativ og spontan i forhold til trening og presser inn treningsøkter om morgen etter jeg har levert barna på skole og barnehage, mens barna er på fritidsaktivitet, eller en kjapp 20 minutters HIIT trening i lunch pausen, når jeg har hjemmekontor!

 

Hva er målet ditt i forhold til rugby?

Jeg skal i hvert fall holde ut til jeg er 40! Etter det kommer jeg til å fortsette med rugby, men kanskje ikke som aktiv spiller. Det er vanskelig å vite hvordan formen min blir om noen år, men jeg skal ikke gi meg så lett.

 

Hva er dine største opplevelser på banen, så langt?

Det var nok da vil ble Norgesmestere med laget i 2019! Ellers var det å komme på 2. plass i Dubai Open med De Mamas i 2015 utrolig gøy.

 

Hvordan skal vi rekruttere flere jenter til å spille rugby?

Gjennom rugby får man en ny familie, og vennskap for livet! Det viktigste er å spre ordet, spørre venner, og rekruttere lokalt. Sporten passer jo kanskje ikke for alle, men med litt viljestyrke og motivasjon, kan man komme ganske langt! I Norge var vi enn så lenge fokusert på 7s, men fra nå av skal det satses på 15s og der åpner det seg muligheter for alle som har lyst å prøve! BRING IT ON!

Jeg hadde aldri prøvd rugby selv om jeg ikke hadde blitt pushet.

Close Button