Nye Rugbybane på Voldsløkka!

  - Rehabilitering av gressmatta på Voldsløkka er veldig viktig for utvikling av rugby i hovedstaden, sier Trond Larsen leder

 

– Rehabilitering av gressmatta på Voldsløkka er veldig viktig for utvikling av rugby i hovedstaden, sier Trond Larsen leder av Oslo Rugbykrets, som er ansvarlig for fordeling av treningstid for idretter under Norges Rugbyforbund på Voldsløkka. Oslo Rugbykrets og Region øst følger anleggsutviklingen i Oslo nøye.
– Det er svært viktig at vi i Norges Rugbyforbund jobber for at våre idretter tar del i utviklingen på Voldsløkka og andre steder i Oslo, og at sørger for at være idrettsgrener får tilgang til grønnere gress og bedre fasiliteter, avslutter Petter Mathisen, leder i Region øst,

 

Det er Oslo Kommune som er i gang med rehabilitering av området. Plenen skal gjennomgå en ganske omfattende behandling. Røttene skal luftes og det skal dreneres med sand og en rekke andre gartnertekniske greier. Når alt dette er ferdig vil gresset framstå mye jevnere og ikke minst tørrere enn det er i dag. Utsikter som får de som bruker banene til å smile bredt og glede seg til våren 2021 når området vil være klart til bruk.
Les mer her

Rugbyfolket i Sagene IF er fornøyd med ordningen ettersom denne sesongen ble borte i Covid 19 restriksjoner.

Sagene IF Rugby er en ganske ny avdeling i klubben, fra 1964 og fram til for fire år siden het de Oslo Rugbyklubb. Etter at de ble en del av et fleridrettslag, har de foruten å vinne seks NM-titler fått en langt bedre tilværelse med de fasilitetene Sagene IF byr på i det nye klubbhuset.

Store ting er også i gang i den andre enden av løkka. Ved Uelands gate rives det for å gjøre plass til en ny skole, nye kunstgressbaner og etter hvert en stor ny flerbrukshall. Når alt dette er klart og tas i bruk vil det føre mange flere til det allerede yrende folkelivet på Voldsløkka. Og det vil bli en viktig arena for rekruttering til Sagene IF som har mange ulike idretter å tilby.

Illustrasjonsbildet fra Voldsløkka for hundre år siden viser godt hvilken utvikling vi har hatt. En kontinuerlig reise mot noe bedre. Så la oss håpe at det fortsetter på samme måte de neste hundre årene. Voldsløkka vil da fortsette som en stor arena for mestring, samhold og integrering gjennom idretten og som en stor park og rekreasjonsområde i nærmiljøet.

 

 

Close Button