– Gleder oss til å komme i gang med Rugby!

– Vi trodde at rugby var helt vilt, med mye brukne neser og utslåtte tenner, men forstår nå at rugby er en idrett som passer for alle, sier Runo Nygård leder av Sørfjell IL i Arendal .

 

­ – Jeg er veldig spent på å spre bevissthet om rugby og avvise eventuelle misforståelser som eksisterer ved å bringe så mange mennesker som mulig ut på banen for å prøve det selv, sier Graeme Lawrence, som blir trener i klubben.

– Jeg tror at kjerneverdiene i rugby: Integritet, respekt, solidaritet, lidenskap og disiplin, er veldig viktig. Dette er verdier som ligger i ryggraden til spillerne, trenere og supportere som ikke bare brukes i idretten, men også utenfor banen i samfunnet og i vårt forhold til andre mennesker.

 

– Hvorfor ønsker dere å starte med rugby i Sørfjell IL?

– Vi ønsker å satse på større bredde i idrettslaget og tror at rugby kommer til å bli et tilbud som kommer til å treffe både barn, unge og voksne i klubben, sier Runo Nygård leder av Sørfjell IL.  Vi tror også at vi med tilbudet kan favne videre og det er en god aktivitet og et bra alternativ til «de vanlige» idrettene. Det er ikke alle som finner seg til rette i de idrettene som klubben tilbyr. Og rugby kan særlig appellerer til de som faller utenfor tradisjonell de vanligste idrettene.

– Vi tror også at der viktig at barn og unge trener flere idretter parallelt: I idretter der det ikke er særlig tilbud i sommerhalvåret, kan det være gøy å spille rugby om sommeren.

Norge har endret bosettingsmønster og det stadig flere arbeidsinnvandrere, som kanskje kjenner rugby fra sitt hjemland.

– Det er viktig at vi stadig fornyer oss i takt med den endringen som skjer, sier Nygård.

NRF er svært fornøyd med at det nå satses i Arendal: I klubben kommer de til å bli godt mottatt:

Idrettslaget har tilgang både til gressbane og klubbhus. I kommunen er det også gunstig for barn og ungdom fra 6 år og opp til 18 år å delta på aktiviteter, ved at kommunen har innført fritidskort på kr.1000,- i halvåret som de kan benytte på organisert fritidsaktivitet.

– Uten god støtte fra NRF, hadde det vært vanskelig for oss å starte rugby. Forbundet har tilbudt oss en oppstartspakke med gode instruksjoner, slik at der enkelt å komme i gang med aktivitet.

– Vi gleder oss til å starte opp, jeg skal faktisk starte selv med rugby, sier Runo.

Close Button