Frivillige søkes til EM kvalifisering

Frivillige søkes til EM kvalifisering i rullestolrugby.

4.-11. September 2022 arrangeres EM kvalifisering i Rullestolrugby i Skien, hvor det Norske landslaget skal konkurrere mot 9 andre nasjoner om to plasser i EM 2023 i Cardiff, Storbritannia. Norges Rugbyforbund søker motiverte frivillige til å hjelpe til med mange ulike oppgaver i forbindelse med arrangementet.

Med din innsats er du med på å løfte hele arrangementet til en uforglemmelig opplevelse for spillere, trenere, lagledere, tilskuere, arrangører med flere. Sammen med de andre frivillige og den lokale organisasjonskomiteen (LOC) kan du være med å sette nye standarder for hva det vil si å arrangere en vellykket EM kvalifisering i Rullestolrugby. Samtidig kan du kanskje tilegne deg kompetanse og ferdigheter som er relevante for din utdanning eller jobb, og som kan være nyttig i andre sammenhenger.
Sist – men ikke minst – vil du få opplevelser og relasjoner som du kan glede deg over og være stolt av i årene som kommer.

Nedenfor følger en beskrivelse av roller og arbeidsoppgaver til frivillige i forbindelse med Norges vertskap for Rullestolrugby arrangementet “2022 WWR European Qualification Championship”.
På denne lenken kan du melde din interesse for å bidra som frivillig: https://forms.gle/iXiHNLYvcqutEuLg7

Frivillige til rigging/oppsetningen av hallen
4.-6. September og 10.-11. September vil det være behov for mannskap for å rigge opp og ned utstyr både i og utenfor Skien Fritidspark. Dette er for å gjøre hallene og området rundt arenaen klar til kampdagene med utstyr, plakater, skilting m.m.

Frivillige rundt baneområdene på kampdager
Vi trenger frivillige til å hjelpe til med mange ulike oppgaver i hallene både før, under og etter kampene fra 7.-10. September.
Det handler for eksempel om:

  • Sjekk av billetter og adgangskort ved inngang og utgang
  • Hjelpe gjestene med å finne plassene sine
  • Generell opprydding
  • Baneassistent (sope banen i pauser og holde styr på kampballer)

Frivillige utenfor banene
På kampdager vil det være mange ulike oppgaver utenfor baneområdene, for eksempel:

  • Sjekke adgangskort
  • Bidra med å dele ut mat og drikke til frivillige
  • Assistanse på parkeringsplassen
  • Assistanse på hotellet
  • Selge merchandise og suvenirer.

Ledsager for dopingprøver og klassifisering
Før og under kamper kan rugbyspillere som deltar trekkes ut til dopingprøver og tester av fysisk funksjonshemming (klassifisering). Det trengs frivillige for å ledsage spillerne. Det krever ingen forkunnskaper, så alle som er interessert kan gjøre det.

Førstehjelp eller lege
Er du lege eller har noen form for førstehjelpsutdanning, så har vi bruk for deg til arrangementet. Rullestolrugby er en idrett der det sjelden oppstår alvorlige skader, men på kampdager skal ett førstehjelpsteam være tilgjengelig under all aktivitet i hallene for å kunne bidra ved behov.

Personlig frivillig for ett av de 10 landslagene
I tillegg til Norge deltar 9 andre land. For å gi disse landene den beste opplevelsen, vil en personlig frivillig være knyttet til alle lagene. Oppgaven er å være en hjelpende hånd for laget og en kontaktperson mellom laget og den lokale organisasjonskomiteen (LOC). Det krever i utgangspunktet at du kan godt engelsk (alternativt fransk eller spansk) og er god til å kommunisere.

Frivillige til transport
Når de ulike landslagene ankommer Torp lufthavn, Sandefjord, skal både spillere og utstyret deres fraktes til hotell og haller – og tilbake igjen etter turneringen. I løpet av uken kan det også bli behov for persontransport. Vi søker både personer som har vanlig førerkort (B), Tilhenger (BE) og Lett lastebil (C1).

Frivillige for mottak på og avreise fra Torp flyplass, Sandefjord
Når lagene kommer til Torp flyplass må vi ha frivillige til å ta dem i mot og ta dem ut til bussene som skal kjøre dem til hotellet. En del av oppgaven er å hjelpe til med å frakte utstyret til bussene. Det samme gjelder når de skal reise hjem igjen.

Journalist / Sosiale Medier
Vi vil veldig gjerne knytte til oss frivillige som har teft for sosiale medier og ønsker å bidra til å synliggjøre arrangementet på f.eks Facebook og Instagram. Gode ​​engelskkunnskaper er en stor fordel. Det er mulig å påvirke arbeidsoppgavene dine, så lenge det er med på å skape positiv oppmerksomhet rundt arrangementet.

Medieteknikker
Vi ser etter folk som har erfaring med å redigere video. Konkret er oppgaven å raskt klippe matchopptak sammen til små høydepunktfilmer som kan deles på sosiale medier.

Hall-speaker
Har du talegaven i orden og liker å skape stemning i en hall, så har du muligheten til å bli speaker på arrangementet. Vi trenger flere speakere, både deg som kan Rullestolrugby ut og inn, men også deg som er flink til å stille undrende spørsmål. Du vil få grunnleggende kunnskap om oppgaven på forhånd og vil få en mentor/leder du kan stole på.

Lys- og lydtekniker
Har du erfaring med å styre lys og lyd til arrangementer, trenger vi at du skaper en festlig ramme rundt kampene på hovedarenaen. Dette er en jobb hvor du kan få mye ansvar og utvikle dine egne ferdigheter innen lys og lyd.

Sekretariat funksjonærer
Vi søker frivillige som ønsker å bli funksjonærer og sitte ved dommerbordet under kampene. Det er ikke et krav at du kjenner reglene fra før. Vi ser også etter folk som er innstilt på å bruke tid på å lære seg reglene. Vi kommer til å arrangere kurs og sørge for praksis, samt en grundig opplæring i spillet.

Hvis noen av disse oppgavene høres ut som noe for deg, kan du melde deg på som frivillig på denne lenken: https://forms.gle/iXiHNLYvcqutEuLg7

Ved spørsmål ta kontakt med
Leder Lokal organiseringskomite (LOC)
Erik Baret
erik.baret@rugby.no

Close Button