LANDSLAGET FOR Damer 7S TREKKER SEG FRA 1ste runde i EM

At landslaget for damer 7s ville bli pålagt hotellkarantene ved hjemkomst fra Kroatia, er hovedårsak til beslutningen.

Av: Per Thorkildsen President NRF

Landslaget for damer 7s ville bli pålagt hotellkarantene ved hjemkomst fra Kroatia, dessuten er regjeringens råd og ikke reise til Kroatia og dette medfører at reise og spiller forsikringer ikke er gyldige og avlyser dermed deltagelse i 1ste runde av EM.

Rugbylandslaget i damer 7s skulle spille 1ste runde i europamesterskap (EM) / divisjonsturneringen Rugby Europe Trophy  i Kroatia  19-20 juni. Status angående korona-reiseråd til Kroatia fra den norske regjeringen har endret seg, og ingen dispensasjon fra hotellkarantene vil bli gitt til toppidrettsutøvere når de kommer tilbake fra et høyrisikoland, som Kroatia er klassifisert som. I tillegg frarådes unødvendig reise, noe som dette nå ville bli klassifisert som.

Dette betyr at hele laget, ledere og trenere må tilbringe  3 – 10 dager på et hotell ved retur fra Kroatia til en kostnad fra 25.000 til 70.000 kroner. Laget må ta dette som ferie fra jobb og være borte ekstra tid fra familier og kjære. I tillegg ville heller ikke reiseforsikringen gjelde i land som det frarådes og reise til.

Denne force majeur-situasjonen er noe vi som et forbund ikke kan, og ikke vil presse spillerne og de frivillige inn i og spillernes helse og sikkerhet må komme først, i tillegg til at NRF ikke har råd til denne ekstra kostnaden i et allerede presset toppidrettsbudsjett.

Etter diskusjon med presidenten og generalsekretæren i NIF (Norges Idrettsforbund) så vel som vår egen ledelse, beredskapsgruppen, Landslags Kaptein og Team Manager, har vi etter nøye overveielse bestemt at det norske Dame 7-landslaget ikke kan delta i EM’s første runde i Kroatia.

Landslaget 7s og NRF selv er selvfølgelig ikke fornøyd med dette, men under disse tidene og usikkerheten rundt virussituasjonen har vi ikke noe annet valg. Situasjonen er under konstant overvåking, og som det ser ut i dag, planlegger vi fortsatt og delta i runde 2 av EM i Ungarn 9-10 july. Endelig beslutning om deltakelse er avhengig av informasjon av Regjering og NIF.

Det jobbes også aktivt for alternative aktiviteter og turneringer senere i år, for og holde tempoet oppe og sikre at dame landslaget i 7s kan nå sine sportslige mål.

Close Button