LAGET – FREMFOR JAGET

–Den varmen du finner i rugbyklubbene, er unik i forhold til all annen idrett du finner i Norge i dag, mener Catharina Dyvi Knudtzon er 26 år og spiller for Sagene IF. 

 


Catharina er valgt ut som en av Rugbyforbundets Unstoppable og er en del av World rugby-kampanjen #Tryandstopus for mai.
Hver måned velger vi ut en spiller som forbilde for rugby i Norge. Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus.

 

­Hvor mange år har du spilt rugby?

– Jeg har spilt rugby i litt over 3 år: Jeg studerte Business Management i England, og spilte på fotball på universitet. Rugbylaget trengte spillere til en kamp på slutten av året. Slik startet min vei inn i denne fantastiske sporten, egentlig kun ved en tilfeldighet.

Fortell litt om din bakgrunn:
– I ungdomsårene spilte jeg tennis, drev med riding og spilte fotball. Nå jobber jeg i et internasjonalt flyttebyrå og er ansvarlig for logistikken i internasjonale flytteprosesser.

Hvordan ser din treningshverdag ut?

– Jeg er så heldig å få være definert som toppidrettsutøver i Norges Rugbyforbund og får spilt rugby 2 ganger i uken gjennom programmet til landslaget. I tillegg så trener jeg styrke og løper 3- 4 ganger i uken.

Hvordan får du tid til å være toppidrettsutøver ved siden av full jobb?

– Jeg er nødt til å prioritere: Rugby er svært viktig for meg og jeg tror at jeg vil bli takknemlig for det senere – at jeg fulgte drømmen min.

Treningen går ut over det sosiale, men jeg forsøker å planlegge slik at får med venner på trening.

Catharina Dyvi Knudtzon er nettopp tatt ut for å spille på landslaget i rugby.

 

­Hvordan holder du deg motivert under korona?

– Det er utrolig kjedelig med lockdown, men det kommer til å åpne igjen:

Drømmen min er å få representert Norge i Rugby – og få være med på landslaget. Jeg henter mye motivasjon fra vår landslagstrener: Vi er så utrolig heldig å ha en landslagstrener som kjører land og strand rundt for å trene jentene i troppen.

 

 

Hvorfor bør man begynne å spille rugby?

­–Det unike med rugby er samholdet, også mellom spillet og spillerne på ulike lag.

Det finner man ikke noen annen lagidrett i Norge. Etter kamp, så spiser gjerne begge lagene sammen, man velger hverandres beste spiller på banen etc, og det er blant annet dette som er så annerledes og som gjorde at jeg ble helt frelst på sporten.

På laget er vi sammen med oppgavene: Det er alles oppgave å score mål, og alle har likt ansvar for å stoppe spillerne på det andre laget.

Rugby er en liten sport i Norge og alle vil at idretten skal vokse:

Den varmen du møter i en rugbyklubb, vil jeg har flere skal oppleve. Alle klubbene er utrolig flinke til å lage et sosialt opplegg rundt rugby – og du er så utrolig ønsket, uansett hvor god eller dårlig du er som spiller.

Det er viktig at vi sammen klarer å endre det bildet folk har av rugby som en voldelig sport. Sannheten er at rugby er et spill med finesse. Spillet krever veldig mange ferdigheter, og man blir aldri utlært.

Close Button