Det norske damelaget i Rugby tok sølv i EM i snørugby

Det norske dame landslaget presterte over alle forventninger med å ta sølv i det første offisielle Europeiske mesterskapet i Snø

Det norske dame landslaget presterte over alle forventninger med å ta sølv i det første offisielle Europeiske mesterskapet i Snø Rugby.

-For Norges Rugbyforbund som i dag tilbyr ulike former for rugby, inkludert den olympiske grenen 7´s er det viktig at vi nå får en rugby vi kan spille på vinteren som også blir tatt seriøst ute i verden, sier president Per Thorkildsen i Norges Rugbyforbund.

Rugby Europe og det russiske Rugbyforbundet har arrangert et spennende arrangement i en hektisk førjulstid . Norge stilte med både dame- og herre lag. Herrene endte på en hederlig 7. plass, mens dame landslaget presterte igjen over alle forventninger med og ta sølvet i det første offisielle europeiske mesterskapet i Snø Rugby.

– Jeg ser frem til å komme i gang med og spre denne action sporten ut i Norges lange land: Målet med snø rugby er at det skal bli en prøver idrett i Vinter OL 2026, mens vi har allerede fått snø rugby inn i vinter NM Veka i Trondheim 2021. Jeg har stor tro på at snørugby kan gi en rask og positiv vekst i rugby Norge fra barn og ungdom til senior i begge kjønn. Dette er jo også en fantastisk skole og studentsport, og hvem vet;om noen år kanskje vi sier at nordmenn er født med en rugby ball under armen!

Close Button