Landslaget for herrer 7s trekker seg fra EM

Landslaget for herrer 7s ville bli pålagt hotellkarantene ved hjemkomst fra Serbia, og avlyser dermed deltagelse i EM.

Rugbylandslaget i herrer 7s skulle spille i europamesterskap (EM) / divisjonsturneringen Rugby Europe Conference 1 i Serbia 5.-6. juni. Status angående korona-reiseråd til Serbia fra den norske regjeringen har ikke endret seg, og ingen dispensasjon fra hotellkarantene vil bli gitt til toppidrettsutøvere når de kommer tilbake fra et høyrisikoland, som Serbia er klassifisert som.

Dette betyr at hele laget, ledere og trenere må tilbringe 10 dager på et hotell ved retur fra Serbia til en kostnad på rundt 70.000 kroner. Laget må ta dette som ferie fra jobb og være borte ekstra tid fra familier og kjære.

Denne force majeur-situasjonen er noe vi som et forbund ikke kan, og ikke vil presse spillerne og de frivillige inn i, og NRF har ikke råd til denne ekstra kostnaden i et allerede presset toppidrettsbudsjett.

Etter diskusjon med presidenten og generalsekretæren i NIF (Norges Idrettsforbund) så vel som vår egen ledelse, beredskapsgruppen og teamledelsen, har vi etter nøye overveielse bestemt at det norske menn 7-landslaget ikke kan delta i EM.

Landslaget 7s og NRF selv er selvfølgelig ikke fornøyd med dette, men under disse tidene og usikkerheten rundt virussituasjonen har vi ikke noe annet valg. Vi lover å komme sterkere tilbake i Conference 1 neste år.

Dette gjelder kun landslaget for herrer 7s. Landslaget for kvinner 7s vil delta i EM i som planlagt.

 

 

Close Button