Reisebrev fra treningsleir i England for ungdom!

Den 2 juni reiste 40 spente og forventningsfulle rugby league spillere fra Romerike Rottweilers, Sandnes Raiders, Lillestrøm Lions og Farsund Bobcats sammen med 3 trenere, 35 foresatte og 18 søsken til England for å delta på en rugby league treningsleir i Saddelworth i regi av rugby league Norge med nåværende president, Anne C. Haigh i spissen.

Det var Anne C. Haigh som fikk ideen om å arrangere en rugby league leir i England, og planleggingen av turen startet allerede for 18 måneder siden.

Rugby league miljøet i Norge er ikke veldig stort, og Anne ønsket derfor å kunne vise spillere og foresatte rugby league miljøet i England, for å gi de en forståelse av hvor stor denne sporten er.

Trenere og de eldste spillerne bodde sammen på Boarshurst centre i Greenfield, hvor de spiste alle måltider sammen og hadde sosialt samvær.

På fredag hadde de en hel dag med trening hvor både spillere og trenere lærte masse av profesjonelle trenere og rugbyspillere fra Elitecoaching.

På fredagskvelden bar det til Warrington for Super league kamp mellom Warrington Wolves og Leeds Rihnos. Dette var en mektig opplevelse for alle sammen, å få se det enorme oppmøtet og showet rundt denne kampen. Spillerene fra følget vårt fikk være flaggbærere, noe som gjorde hele opplevelsen enda mer spesiell.

Lørdag var det intern treningskamp mellom de norske lagene hvor de gjorde seg klare til kampene dagen etter. De gikk igjennom posisjoner og regler for rugby league 13. Dette ble en lærerik treningsøkt. Treningen ble gjennomført i et parkområde, ikke på hjemmebanen til Saddleworth Rangers, hvor rugbybaner og fotballbaner lå side ved side. Tenk hvis vi kunne få til noe slikt i Norge!

Lørdag ettermiddag var tid for fritid. Her benyttet mange muligheten til å reise inn til Manchester på shopping og familietid, mens andre så på Saddelworth’s førstelag hjemmekamp, og fikk oppleve rugbykultur i dens krybbe.

Søndag var den store dagen hvor de «Norske turistene» skulle måle krefter mot Saddleworth’s egne lag. Det ble spillt kamper mot jevngamle, noe som ikke vare bare enkelt rent praktisk, da man i England ikke bruker kalenderåret for å dele spillere inn i aldersgrupper. Det ble spilt både jente- og guttekamper som fikk støtte av en fantastisk heiagjeng av «Norske turister». Det var knyttet stor spenning til de «Norske turistenes» første ekte rugby league 13 kamp. Lagene ble satt sammen med spillere fra alle de Norske klubbene som var med på turen, og de skulle spille mot sterke Jevngamle Saddleworth Rangers spillere. Det var leid inn profesjonelle dommere til kampene. I alle kampene ga de «Norske turistene» Saddelworth knalltøff motstand og de kjempa til siste slutt, til full jubel fra heiagjengen, for det var en virkelig imponerende prestasjon. Til og med de Engelske fremmøtte tilskuerene var imponert over nivået på de Norske spillerene. Etter kampene ble de overraskende invitert inn i garderoben til Saddelworth til disko og feiring, og det var turens kanskje fineste og mest rørende øyeblikk. That’s just rugby!

Dette har vært en opplevelsesrik tur på mange måter, og den toppet alle forventninger vi hadde.

Spillerene har fått se og prøve hva ekte rugby league er, og de har fått enorme mengder lærdom og erfaring med seg hjem. Dette har nok vært en skikkelig motivasjonsboost til å fortsette å utvikle seg videre som spillere, og med disse tøffe spillerene ser rugby league fremtiden veldig lys ut.

De har også fått kjenne på samholdet og fellesskapet, og de har fått vennskap og minner for livet. Foresatte har blitt mer kjent med hva rugby er, og kanskje har noen av dem blitt bitt av rugbybasillen og ønsker å bli en del av rugby leauge familien og drive med klubbarbeid for sine lokale klubber.

Vi håper at vi kan få til flere slike turer i fremtiden, for det å kunne gi spillere slike opplevelser er en veldig viktig del av rekruttering og utviklingen av spillere.”

Close Button