Herrer 7s Landslaget i Roma.

Roma 7s

Herrelandslaget i rugby 7s hadde i helga sin første samling i oppkjøringen til EM i juni. 13 spillere reiste til Roma for å delta i en to-dagers samling ved hovedtrener Luigi Zangrilli sin klubb, Arvali Villa Pamphili Roma. Lørdagen begynte med frokost  ved klubbens bane, gjennomgang av spilleplan, fokusområder og treningsøkter på angrep og forsvar. Treningsøktene ble filmet med drone, slik at man kunne ha videoanalyse i pausene. På kvelden spilte laget tre kamper mot lokale lag med spillere fra de tre øverste divisjonene i Italia. Det var gode spillere herrelandslaget møtte, så gode faktisk at Italias landslagstrener i rugby 7s, Andy Vilk, hadde tatt turen fra Parma for å se på kampene. Det endte med tre respektable tap for herrelandslaget, men det var mye positivt å hente fra kampene og guttene lærte mye av å bli utfordret. Etter kampene ble det servert skikkelig romersk mat, pasta carbonara og saltinbocca.
Søndagen begynte igjen med frokost på klubben før turen gikk til Foro Italico, der Stadion Olimpico og 6 nations kampen mellom Italia og England skulle spilles. Landslaget var blitt invitert til Stadio Marmi for å trene og vise litt rugby 7s i forkant av en regional 7s turnering for U17-lag. Etter treningen og en pause for å se på den regionale 7s turneringen var det tid for 6 nations kampen mellom Italia og England. Samlingen ble avsluttet med en vandring rundt Vatikanet og felles middag.
Alt i alt en god start på oppkjøringen, der guttene fikk vist at de har trent godt i vinter og forstår spilleplanen og prinsippene som trenere Luigi og Owen lagt til grunn for videre utvikling av landslaget. Neste stopp i oppkjøringen er treningssamling i Trondheim 19.-20. mars, der vi ser frem til enda flere spillere vil delta og kjempe om en plass i troppen som reiser til Beograd 3. juni.
A massive thank you to the staff of Villa Pamphili for being so accommodating, Lazio Rugby for hosting us, Luigi, Giulia and Riccardo for their incredibly generous hospitality, and to Andy Vilk for coming to spectate.
Close Button