Ustoppelig!

PRØV OG STOPP OSS – kampanjen er i gang. Vi skal gjennom perioden introdusere dere for 10 ulike «USTOPPELIGE».

 

Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus fra World Rugby for å vise at alle kan spille rugby.

Først ut er Lavinia Chrystal: Tidligere badevakt på Bondi Beach og olympisk deltager på alpinlandslaget til Australia, er Lavinia nå med i landslagstroppen til det norske landslaget.

Hun har bodd i Norge i over 3 år. ( Og ja – hun snakker allerede flytende norsk!)


Lavinia har tidligere deltatt på det australske landslaget i alpint.

 

-Hvor mange år har du spilt rugby?

– Jeg begynte å spille rugby for 4 år siden: Jeg var nyinnflyttet til Norge, og kjente spillet godt gjennom min oppvekst fra Australia, der min far er dommer i rugby og mine brødre spiller. Jeg ønsket å bli kjent med folk og ville trene en lagsport. Rugby var svaret på alt det jeg lette etter: Jeg møtte opp på trening i Sagene Rugby og fikk en «instant» familie.

Fortell litt om din bakgrunn:

-Jeg startet med alpint, og hadde ski på beina fra 3-årsalderen. I 14-årsalderen ble jeg tatt ut til landslaget i Australia og har deltatt i worldcup, VM og OL i Sotsji, før jeg la opp etter å ha vært nasjonal mester 7 ganger. Alpint er en individuell idrett, men har mange av de samme fysiske forutsetningene som i rugby. Utøveren må være sterk, ha balanse og utholdenhet. Disse egenskapene gjorde nok at jeg kom rask inn i spillet.

Hvordan ser din treningshverdag ut?

-Jeg jobber som UX-designer i et konsulentselskap, så det meste av treningen foregår på kvelden, der jeg spiller rugby i klubb 2 ganger i uken. Ellers trener jeg styrke og kondisjon annenhver dag i tillegg til mye trening med hunden min, som er en engelsk setter med behov for mye mosjon.
I rugby er det viktig med restitusjon for å unngå skader. Jeg har en tidligere kneskade fra alpint, og bruker også mye tid på å trening for å stabilisere denne skaden.

-Hvordan holder du deg motivert under korona?

-Jeg er utrolig glad for at denne pandemien ikke startet for 30 år siden. Takket være sosiale medier har jeg holdt kontakten med andre spillere gjennom hele perioden. Vi lager også ulike challenge til andre klubber rundt om i landet, dette øker konkurranseinstinktet og hjelper oss å holde oss motiverte.

Vi har heldigvis også gjennomført flere landslagssamlinger, da landslaget har hatt unntak for å spille “touch” under landslagssamlinger men ikke full kontakt enda. Så fortsatt en begrenset versjon av rugby men mer enn på klubbnivå.

 

-Hva er målet ditt i forhold til rugby? Du har jo allerede vært med på laget da NM i både 2018 og 2019 – i 2019 var du kapteinen. I tillegg har du vært en del av Tabusoro Angels International team som vant International Open Women´s Trophy i Dubai 7s 2018 and 2019 ?

-Mitt mål er å spille for Norge i en landskamp, det ville vært stort for meg å kunne si at jeg har deltatt på et landslag både i Norge og i Australia. Målet for landslaget er å vinne vår divisjon i EM i 2021. Ellers ønsker jeg å bidra til å løfte NTNUI-laget og komme til finalen i NM.

 

-Har du råd til jenter som har lyst til å spille rugby?

-Du trenger ikke være tøff for å spille rugby, du trenger ikke å være engstelig: Selv om spillet ser brutalt ut er det faktisk veldig trygt, og mindre skader enn i alpint.

Close Button