USTOPPELIG!

Ingrid er visepresident i Norges Rugbyforbund. Samtidig studerer hun medisin, er i beredskapsgruppen i NRF.

Ingrid er medisinsk ansvarlig i forbundet og spilte på landslaget kvinner 7’s i 2019. Hun er USTOPPELIG og er en del av World rugby-kampanjen #Tryandstopus for april. Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus

 

–Hvor mange år har du spilt rugby?

– Jeg har spilt rugby i over 6 år, og det var helt tilfeldig at jeg startet: Jeg ville prøve en ny sport og dro på NTNUIs «idrettskavalkade» der alle undergruppene hadde stand. Jeg tok med alle brosyrer jeg fikk. Rugby var en av de første idrettene jeg prøvde ut, og det var helt tilfeldig at jeg fant «min» idrett, jeg ramlet litt inn i rugby..

Fortell litt om din bakgrunn:
–Jeg har vokst opp på gård og som barn var jeg aktiv med hest ettersom min familie drev rideskole på Nesodden. Jeg og alle mine fire søstre var aktive innen hestesport og jeg var med på juniorlandslaget i mounted games.

Hvordan ser din treningshverdag ut?

–Jeg studerer medisin og er i ferd med å starte på en doktorgrad om leddgikt, der jeg blant annet skal se på motivasjonen for fysisk aktivitet. For meg er det viktig med å få et avbrekk fra studiene og fokusere på noe annet.

Min treningshverdag er rugby 2-3 ganger i uken, styrke 1 gang i uken, og så jogging eller skiturer utenom.

Hvordan får du tid til å være på landslaget, studere medisin og samtidig ha verv som visepresident i Norges Rugbyforbund ? Og i tillegg har du skaffet deg hund?

–Det handler om planlegging: Jeg blir mer effektiv å ha mye gjøre, og det er fint å ha rugbytrening å glede seg til etter en dag med stillesittende studier.
Det hjelper å ha planlagt frister med seg selv, og det er deilig med avveksling der man må være 100 prosent til stede.

Ingrid Ingrid spiller rugby i tillegg til å studere medisin”

–Hvordan holder du deg motivert under korona?

–Det har vært mye vanskeligere å lage en god struktur under pandemien. Men for å holde meg motivert lager jeg avtaler med en venn. For meg er treningen sosialt og et sted jeg henter energi.

 

–Hva er målet ditt i forhold til rugby?

–Målet mitt er hele tiden å bli bedre! Jeg har fokus på å ha det gøy. I år prøver jeg meg ikke på landslag på grunn av studiene og ønsker å fokusere på å spille på klubbnivå.

Fremover ønsker jeg å bli bedre på å lese spillet, reagere raskere og bedre til å kaste lange pasninger. Det er så utrolig mange ferdigheter i rugby, man blir aldri utlært!

–Hva er du mest fornøyd med å ha fått utrettet mens du har sittet i styret i rugby?

Jeg er utrolig fornøyd med at vi har fått til Trenerløypa. I tillegg er jeg stolt av at vi har laget et godt fungerende kvinnenettverk som møtes jevnlig til spennende temaer som vi diskuterer. Ellers har det vært mye arbeid i beredskapsgruppen og som medisinsk ansvarlig for forbundet. Jeg lærer hele tiden noe nytt, og det er artig.

–Hva er det viktig for det nye styret å fokusere på?

–Jeg håper at det nye styret fortsetter å utvikle rugby i Norge. Det er mange spennende prosjekter å involvere seg i: Dersom vi får vedtatt strategiplanen for 2021-2023 vil det være veldig mye spennende som vil skje i forbundet fremover.

 

–Har du råd til jenter som har lyst til å spille rugby?

–Kom deg på trening!
Det er ingen krav til ferdigheter for å starte med rugby, man trenger ikke å være i supergod form. Kom som du er, du vil bli tatt godt imot. De fleste spillerne husker godt hvordan det var å være ny og vil gjerne ha flere med på laget sitt. I rugby er det en bratt læringskurve, men man kan ganske raskt bidra mye banen.

 

Close Button