Studentliga – Ny satsing i NRF

15.februar ble det for første gang arrangert Studentliga i Norges Rugbyforbund. Hva er bakgrunnen for at dere ønsket å starte

15.februar ble det for første gang arrangert Studentliga i Norges Rugbyforbund.

Hva er bakgrunnen for at dere ønsket å starte opp Studentligaen?

-Idéen kom egentlig som et forslag fra Espen Høgset, tidligere NTNUI, men som nå spiller for Blindern, sier Jørgen Salvesen, tidligere leder i NTNUI.

-Etter en stor utskiftning av spillere over sommeren og en hard start på 7s-sesongen under første NC i høst, merket man et behov for en mer lavterskel turnering der nye spillere fikk møte andre nye spillere i sin første kamp. Studentligaen kom dermed som et tilbud for å støtte opp rundt oppstart av nye klubber, nye spillere og selvsagt studentaktivitet.

Hva er erfaringene fra sist helg?

-Tilbakemeldingene fra sist helg har vært svært gode, spesielt fra de tilreisende spillere og lag. Vi hadde nok satt oss litt store forhåpninger til representasjon fra større deler av landet, men alt i alt (med litt flaks i forhold til været) så ble det en meget vellykket turnering.

Veien videre ?

-Vi håper dette kan bli et årlig tiltak og ser fremover til runde to i Oslo. Vi håper at etableringen av tilbudet vil gjøre det lettere for å skape gode opplevelser rundt første kamp erfaringer i rugby, og håper å se mer representasjon fra klubber rundt om i landet. Vi kommer til å gjøre en større innsats for å nå ut til enda flere og på denne måten øke rugby aktiviteten i Norge, sier Jørgen Salvesen.

Close Button