#Prøvogstopposs Februar

I februar er det Emilia som fronter vår PRØV OG STOPP OSS – kampanje: Emília Marques er trebarnsmor og leder av Horten Rugbyklubb

 

Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus fra World Rugby for å vise at alle kan spille rugby.

 

–Hvor mange år har du spilt rugby?

–Jeg har vært engasjert innenfor Rugby i 5 år. Først som foreldre, deretter ble jeg dratt inn i styrearbeid, begynte og å spille og nå er jeg også trener!

Jeg ble introdusert for rugby gjennom et vennepar og meldte på min datter som da var 3 år gammel. Med smokk, bleier og kosebamse startet hun på rugbytrening og dro hele familien inn i miljøet.

«Lidenskapen til rugby vokser og vokser»
Emilia

Lite visste jeg den gang, at lidenskapen til rugby bare vokser og vokser og at rugby stadig blir en større og viktigere del av mitt liv.

Trening er svært viktig for meg, da har jeg har en degenrativ bensykdom og mye smerter i forbindelse med sykdommen. Jeg har behov for å trene – men klarer ikke å trene uten å ha et mål. Gjennom rugby blir jeg dratt med på trening og de andre jentene støtter meg og forventer at jeg blir med på trening: Jeg kan ikke skuffe de!

Jeg ønsker å gjøre mitt beste å motivere alle rundt meg, selv om jeg noen ganger gjør feil.

 

Gjennom 3 år gamle Alexsandra fikk Emilia øynene opp for Rugby.

–Fortell litt om din bakgrunn:

Jeg var 35 år da jeg begynte å spille rugby. Jeg er oppvokst på Madeira og sport var en stor del av min barndom og ungdomstid. Jeg var innom basket og trente badminton i 5-6 år. Mens jeg jobbet på det Danske konsulatet på Madeira ble jeg forelsket i en nordmann som var der på ferie. En av oss måtte flytte, og ettersom jeg hadde en bakgrunn fra språk/ kommunikasjon, så ble det meg! Nå jobber jeg med tannhelse og helsefag.

 

–Hvordan ser din treningshverdag ut?

–Akkurat nå er det stille, men vanligvis tar jeg løpetur før jobb og er på rugbytrening to ganger pr uke. Jeg går ikke på helsestudio, men kjører fitnessrunder med squats, push-ups og planle, gjerne i sekvenser.

 

–Hvordan holder du deg motivert under korona?

Det går opp og ned med motivasjonen, men det hjelper at jeg har verv i klubben og at jeg har familie som støtter meg. Jeg fokuserer på administrativt arbeid i klubben, slik at vi er bedre forberedt når vi kan begynne å spille igjen.

–Hva er målet ditt i forhold til rugby?

–Mitt mål er å spille! Å kunne fortsette å spille og ha det gøy! Samtidig ønsker jeg å være motivator som leder for klubben og få klubben til å vokse og bli en stor klubb igjen:

Vi ønsker å få Horten Rugbyklubb opp på et internasjonalt nivå

–Har du råd til jenter som har lyst til å spille rugby?

–Bli med på trening!

Close Button