–Kast deg ut i det, og prøv rugby!

 –Det er mange som tror at rugby ikke er noe for dem, men de fleste som prøver det blir hekta, sier Ingrid Ringsrud som fronter vår #prøvogstopposs-kampanje for desember. Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus fra World Rugby.

Ingrid Ringsrud er en av veteranene for det norske landslaget i rugby og er fra Stavanger Rugbyklubb.

Visjonen til Norges Rugbyforbund er: -Sammen skaper vi rå opplevelser, og hvis du følger Ingrid på @rugbynorge på Instagram i desember, så kan du få et innblikk i hva våre medlemmer typisk driver med.

 

Hvor mange år har du spilt rugby?

–Jeg har snart spilt i 11 år, de siste 6 sesongene som en del av landslaget. Jeg spilte for første gang da jeg var utvekslingsstudent i USA og var heldig å kunne fortsette da jeg startet på folkehøgskole i Stavanger.

 

Fortell litt om din bakgrunn:

–Jeg er opprinnelig fra Lillehammer og spilte fotball frem til jeg var 15. Blant annet spilte jeg 7-fotball på et guttelag. Denne bakgrunnen har vært god å ha med seg inn i rugby.

I dag jobber jeg som lærer i kroppsøvning, naturfag, matematikk og mat og helse på en ungdomsskole  i Sandnes: Alle elever som har hatt meg i gym, kjenner nok godt til rugby!

 

Hvordan ser din treningshverdag ut?

–Jeg kjører et par morgenøkter i  på med intervaller på mølla og styrke, i tillegg trener jeg styrke med laget 1 gang i uken nå som breddeidretten er stegt. Utover dette tar jeg i blant en joggetur. Min treningshverdag er litt usystematisk som for mange andre i denne perioden, men jeg trener nok 3-4 ganger pr uke for tiden.

Hvordan holder du deg motivert under korona?

– Jeg er heldig som har flere folk å spille på: Jeg trener både sammen kollegaer fra jobb i tillegg til lagvenninner. Motivasjonen er ikke alltid der; men det hjelper å legge planer med andre. Man vil ikke være den som trekker seg!

–Har du noen gode råd til andre?

–Finn noen som sliter like mye med å finne motivasjon til å trene som deg selv. Det er ganske lett å synke godt ned i sofaen under pandemien, men dørstokkmila kan fort bli ekstra lang hvis man ikke får trent. Det skremmer meg hvor fort man kan komme i dårlig form om man ikke tar grep. Man kan fort havne i dyp grøft som jeg selv fikk kjenne på i vår: det var brutal jobb med å komme seg opp av den i løpet av sommeren.

Tenk gjerne litt nytt: Slipp kreativiteten løs når du planlegger en styrke/cardio-økt, prøv yoga, ta en løpetur på et nytt sted.Sliter du med motivasjonen: Planlegg en økt med de øvelsene du liker best! Alt er bedre enn ingenting. Eventuelt kan du slå deg sammen med en venninne/kompis og bytte på å lage økten dere skal gjennomføre. Jeg har blitt dratt med på lange intervaller på mølla og jeg fått en “burpee-hater” til å gjøre burpees.

Hva er ditt i forhold til rugby?

– Rugby er en stor del av livet mitt, og gir meg utrolig mye glede!
Det er alltid kjekt å dra på turneringer i inn- og utland med både klubb- og landslaget. Rugby Norge er full av fantastiske mennesker! Så jeg koser meg alltid både på og av banen. Målet mitt er å fortsette å spille så lenge kroppen holder.

Har du råd til jenter som har lyst til å spille rugby?

–Kast deg ut i det! Det er mange som tror at rugby ikke er noe for dem, men de fleste som prøver det blir hekta. Spillet er utrolig gøy og krever mange ulike ferdigheter. Det er full fart og spenning, og det passer for de fleste. Nye spillerne er alltid velkommen!

Close Button