Fantastisk NM i snørugby

Myrkdalen var virkelig det perfekte stedet for vårt første nasjonale mesterskap i snørugby.

Lørdag 26. mars 16:23 venter et par hundre mennesker spent. Solen skinner, Påskestemning, NRK-kameraer og kommentatorer i fokus, 24 kvinnelige rugbyspillere pumpet opp klare for finalen. Klokken 1625 var det lys, kamera og fløyte! Den første finalen i Norgesmesterskapet i snørugby noensinne ble sendt direkte på TV. Myrkdalen var virkelig det perfekte stedet for vårt første nasjonale mesterskap i snørugby. Banen ligger rett utenfor hotellet i bunnen av skiløypene, det hadde det perfekte stedet å ta folk når de går forbi. Folk prøvde bare å dra på en helgetur på ski, men det var en solrik dag å se noen flotte kvinner og menn spille en rask og spennende sport.

 

Klokken 0915 var den første kampen i gang mellom BSI Rugby og NTNUI. Mange av kvinnene i disse lagene har litt erfaring med snørugby etter å ha konkurrert for Norge i EM i snørugby 2019 i Moskva hvor de tok 2. plass. Det var en flott første kamp, ​​begge lag startet raskt, og det ble gjort noen flotte taklinger. BSI kom til slutt på topp og tok seieren 5 – 3. Neste kamp var etterlengtet. Stavanger Damer ble utfordret til å spille Sogndal Rugbyklubb, som skulle spille sin første offisielle rugbykamp noensinne. Sogndal hadde kanskje ikke de beste oddsene fra Norsk Tipping, men de var absolutt et av de best forberedte lagene. Sammen med Eldar Rugby er de det eneste laget som har trent på snø de siste 6 månedene som forberedelse til denne turneringen. De kjempet virkelig mot et rutinert Stavanger, men med full tid kom nybegynnerne til kort og tapte 5 – 10.

 

BSI tok imot Sagene IF i 4. runde var dette en etterlengtet kamp mellom de to favorittlagene. Begge lag spilte fantastisk rugby, men resultatlinjen viser en klar vinner med BSI som scoret 6 ubesvarte forsøk for å vinne 6 – 0. Den ujevne strandlinjen viser at BSI tok sjansene sine, men klarte å holde unna angrepstruslene til Sagene, som er ikke lett oppgave. De neste to kampene ga dagens største poengsum med noen fantastiske forsøk! NTNUI viste virkelig sin klasse for å slå Sogndal 12 – 0 og BSI slo vestrivalen Stavanger i en overbevisende 15 – 1 seier. Med denne store seieren hadde de booket seg inn i finalen med én kamp igjen!

 

De neste tre kampene gikk og alle tre favorittene vant, Sagene slo Sogndal i andre omgang etter en svært utfordrende første omgang. Sagene spilte så igjen etter en liten pause for å spille gamle 7er-rivaler Stavanger til en hardtkjempet 10 – 3 seier. Med to kamper igjen i gruppa skulle Sagene spille mot BSI i finalen. BSI satte da opp et flott show i angrepsrugby og slo Sogndal 12 – 1. Siste kamp i gruppespillet var en uoffisiell bronsefinalekamp mellom Stavanger og NTNUI, den som skulle vinne denne kampen kom på tredjeplass i gruppa. og tok bronse!

 

1625, her er vi. Det ble avblåst og de to beste lagene gikk mot hverandre med lidenskap. Begge lag byttet forsøk umiddelbart! Hvert lag tok etter tur å ta ledelsen, men ingen av lagene tok en større ledelse enn 1 forsøk. Det varte jevnt lenge da lagene stakk og forsvarte seg med stor vilje helt til linjebruddet på halvveis kom fra Tonje Lyssand, Sagene-stjernen brøt seg løs og spurte ned på midten for å score det som viste seg å være vinnerforsøket som ga dem et stort nok lederskap til å holde på, selv med en sen BSI-score!

Sluttsignalet gikk, og Sagene la Snow Rugby Championship Trophy til samlingen deres! Sagene spillere og supportere hevet hendene i været under feiringen og BSI-spillerne holdt seg på banen etter å ha dominert gruppespillet, trist å ikke ta hjem seieren. Til tross for dette hadde alle lag en virkelig flott dag for å ta del i den historiske dagen i norsk rugbyhistorie!

 

Det var virkelig så perfekt. Det ble spilt flott rugby, Rugby-fans innså en ny type rugby som de ikke hadde lagt merke til før, og publikum på Myrkdalen og NM Veka la merke til sporten som vi alle virkelig elsker. Det er oppoverbakke herfra, NRF har planer om å gjøre flere turneringer i  snørugby inn  i rugbykalenderen vår, noe som resulterer i at det spilles rugby hele året!

 

En spesiell omtale må gå til Sogndalskvinnene. Dette var deres første offisielle turnering og de gjorde virkelig seg selv og NRF stolte. De hadde en stor mengde lokal støtte i mengden som heiet dem frem da de beviste sin verdi i rugbymiljøet. De har kanskje ikke falt på riktig side av resultatene, men med mer spilletid og erfaring vil de virkelig være et lag å frykte! Fortsett den gode jobben!

 

Takk til alle frivillige, spillere og fans, så sees vi og neste arrangement!

 

Endelig plassering:

  1. Sagene If
  2. BSI

NTNUI

  1. Stavanger
  2. Sogndal
Close Button