–Rugby åpnet en helt ny verden for meg.

–Jeg elsket spillet fra første sekund, sier Ember, som er en av våre USTOPPELIGE i #prøvogstopposs-kampanjen for november.

 

Hva er en USTOPPELIG (Unstoppable)

«An Unstoppable is a woman or girl whose background and involvement in rugby provides inspiration to others. It may be that there have been some specific barriers or challenges that she may have faced and her involvement in rugby (in particular through living the values of rugby) helped her to become a potential role model to others either on or off the field.”

 

Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus fra World Rugby for å vise at alle kan spille rugby.

4-barnsmoren Fatin Izzati (Ember) fra Brunei, er virkelig en helt spesiell rugbyspiller som inspirer:

 

Hvor mange år har du spilt rugby?
– Jeg startet å spille rugby for 3 år siden, sier Ember. 5 måneder etter fødselen av sin yngste sønn ble hun med en nabo som introduserte henne for rugby.

­ – Jeg elsket spillet fra første sekund, det åpnet en helt ny verden for meg: Jeg kjente ikke så mange mennesker i Norge, men har fått mange nye venner etter at jeg begynte å spille.

 

Fortell litt om din bakgrunn:

– Jeg jobbet for Aker Solution i Brunei, der jeg møtte eks-mannen min, som er norsk. Etter hvert så giftet vi oss, og flyttet til Norge hvor jeg fikk min yngste sønn som nå er 3 år.
Ember har tre barn fra før, som fortsatt bor i Brunei.

Jeg drev ikke med sport før jeg ble 23 år gammel, min familie er ikke spesielt sportsinteressert. Jeg startet med nettball som er en populær sport for kvinner. Spillet minner om basket, men er en kontaktfri sport. Jeg prøvde også rugby en gang før jeg kom til Norge.

Rugby gjør at jeg føler meg sterk som kvinne

– jeg håper at jeg aldri vil slutte å spille!
Ember

 

Hvordan ser din treningshverdag ut?

Jeg forsøker å trene så mye som mulig, helst 6 ganger pr uke, og alternerer mellom å spille rugby og styrketrening på studio. I noen uker er det utfordrende å balansere jobb i barnehage, barn og studier, men jeg forsøker å legge inn så mange økter jeg kan.

Rugby gir meg motivasjon til å utfordre meg selv i forhold til styrketrening: Jeg ønsker å være en mentalt og fysisk sterk kvinne, og å se hvor langt jeg kan nå.

 

Hvordan holder du deg motivert under korona?

Det er ikke enkelt å holde seg motivert under korona, særlig nå når alt er stengt ned igjen. Men jeg ønsker å bli bedre og bli sterkere. Måten jeg holder meg motivert er å snakke med venner og vi trener ofte sammen gjennom zoom og gir hverandre ulike utfordringer i løpet av uken gjennom Facebook-gruppen og på Messenger.

Nå for tiden er jeg veldig motivert av HIIT-workouts, og prøver gjerne ut ulike treningsprogrammer i løpet av en uke. Jeg er ikke redd for å prøve noe nytt og variere treningen ofte. Det hjelper mye å ha venner som jeg diskutere ulike treningsprogrammer – vi inspirer hverandre.

 

Har du noen gode råd til andre?

Både idretten og treningsstudioer er stengt mange steder i landet – så bli hjemme!

Men ikke sitt på sofaen, vær aktiv minst 20 minutter hver dag: Det er vanskelig å anbefale et konkret treningsprogram, men finn et program som passer ditt nivå, eller ta en løpetur. Og se gjerne på tidligere rugbykamper og annet relatert til rugby, slik at du kan visualisere en bedre tid fremover!

 

 

Hva er ditt mål i forhold til rugby?

Jeg er 31 år gammel og har ikke tenkt å gi meg, jeg er fortsatt kun på starten av min reise i rugby. Mitt mål er se hvor langt jeg kan komme: Jeg drømmer om en plass på landslaget og kunne reise og vise frem spillet.

Men først og fremst ønsker jeg å inspirere andre og være et forbilde for kvinner i Brunei.

 

Har du råd til jenter som har lyst til å spille rugby?

Rugby er veldig gøy! Prøv det selv – du kommer sannsynligvis til å like det mer enn tror!

 

Close Button