Ny leder for dommerutvalget

Yves Le Naour tar over for Severine Lescoffit som leder av dommerutvalget i NRF. Yves (43) har over 20 års erfaring fra rugby. Yves er fransk og jobber som daglig som ingeniør innen automasjon og spiller klarinett i korps.

 

Severine vil fortsatt ha ansvaret for utdanning av dommere, mens Yves tar over som kontaktpunkt mellom klubb og dommere, turneringsutvalget og disiplinærkomiteen

–Jeg skal gjøre mitt aller beste, sier Yves Le Naour, men innrømmer at det ikke er helt enkelt å ta over etter Severine, som har styrt NRF-dommerne støtt i mange år. –Men noen må gjøre jobben, og jeg liker å gjøre ting jeg ikke kan!

–Hva er den den viktigste årsaken til at du ønsker å være dommer ?

–Det er en helt fantastisk opplevelse å være dommer. Adrenalin, konsentrasjon, god fysikk, lederskap. I tillegg til evnen til å beherske seg, selv om pulsen er høy.

Å dømme er som en ukjent skatt og den ultimate kombinasjonen mellom fysisk tilstedeværelse og rugby.

–Hva er den viktigste utfordringen på dommersiden i forbundet?

Vi er heldige som har innflyttere som er erfarne dommere: Vi har dommere fra Tyskland, Danmark, Frankrike, Sør-Afrika, Italia, Polen og Storbritannia. I tillegg har vi en stamme av unge talenter som vi bygger opp.

For meg vil utfordringen være å tilfredsstille kampenes behov for gode dommere, og dommernes behov for kamper i best mulig mengde og nivå. Heldigvis får vi en sesong med flere kamper enn vanlig, så dette blir spennende. Vi har en noe skjev geografisk fordeling av dommerne, men jeg tror at dette vil forbedres i samarbeid med klubbene.

–Det er utrolig gøy å være dommer – og jeg vil gjerne oppmuntre alle som kan tenke seg dette, til å bare prøve.

Dommerne i Norges Rugbyforbund blir godt tatt vare på, vi fungerer som et lag der alle støtter hverandre. Dersom du brenner for rugby og liker utfordringer er det bare å ta kontakt med dommerutvalget, avslutter Yves.

Close Button