–Jeg er ekstremt god på å hvile

–Årsaken til at jeg har kommet så langt i rugby, er nok at jeg er så god til å hvile og slappe av, mener Karoline Flatekval. I disse tider er viktig å få tilbake lysten på livet: Når man har lyst på livet så kommer lysten til å trene av seg selv.

 

Kapteinen på landslaget for kvinner, har spilt rugby i 6,5 år og synes det er synd hun ikke oppdaget rugby tidligere: Rugby gir vanvittig mestring, sier Karoline.


Karoline Flatekval er Rugbyforbundets ansikt utad i juni: Hun er valgt ut som en av Rugbyforbundets
Unstoppable og er en del av World rugby-kampanjen #Tryandstopus.
Hver måned velger vi ut en spiller som forbilde for rugby i Norge. Kampanjen er en del av den verdensomfattende kampanjen #tryandstopus. I ukene fremover kan du følge kapteinen på landslaget i stories på Instagramkontoen vår RugbyNorge.

–Det er mye press på unge i dag, de føler seg presset til å måtte trene.  Det er viktig at man er flink til å ta vare på seg selv, å ikke tenke at jeg burde/ jeg skulle, sier Karoline.

 

­Hvor mange år har du spilt rugby?

– Jeg startet i 2015 etter å ha spilt håndball i mange år. Jeg var heldig som kom inn i sporten og ble tatt veldig godt imot av mange erfarne spillere. Jeg søkte etter en kontaktidrett som ikke var håndball. Jeg spilte håndball i mange år, men ble aldri så god som jeg hadde lyst til.

Stemningen i rugby er unik. Jeg er en utålmodig sjel, men da jeg fant rugby følte jeg med hjemme med en gang.

Fortell litt om din bakgrunn:
– Jeg jobber turnus i ambulansetjenesten. Det er en jobb der det er viktig å omstille seg raskt. Både på jobb og når jeg spiller 7s rugby er det viktig å forholde seg til det som skjer og se fremover og ikke dvele ved feil. I løpet av 2 x 7 minutter går det fort, det går ikke an å dvele ved at man ikke får til en pasning.

Hvordan ser din treningshverdag ut?

– Rugby er en del av livet mitt uansett hva jeg gjør: Når jeg spiser, hva jeg spiser og hvordan jeg beveger meg. Jeg passer også på å nyte livet, ved siden av trening.

Ettersom jeg jobber turnus, så har jeg fri når jeg er hjemme. Jeg passer på å variere treningen og gjør mye forskjellig: Fjellturer, bakkeløp, svømming og volleyball. Jeg er av den oppfatning at å trene andre idretter gjør meg bedre i rugby.

Det er alltid noe å lære i rugby: Man kan lære å spille smartere, bli mer fleksibel, bedre teknisk. Det er ekstremt mange detaljer å jobbe med, og alltid noe å jobbe for å bli en bedre spiller.

 

­Hvordan holder du deg motivert under korona?

– Jeg er ikke alltid motivert, og jeg feiler ofte. Men jeg blir motivert at de andre jentene, miljøet. Det er også motiverende å se gamle videoklipp.

Ingen har lyst til å trene bakkeløp, men det kan gi motivasjon å vite at man dermed blir mer utholdende på banen.

– Hva er målet ditt i forhold til rugby?

­– Rugby har blitt en del av meg og mitt liv. Jeg har funnet meg veldig til rette i rugby: Røffheten, det som skjer på banen og respekt for andre spillere på tvers av lag.

Jeg håper at jeg kan fortsette å spille rugby i mange år. Jeg er 33 år, og det er mange eldre spillere enn meg både nasjonalt og internasjonalt. Men jeg håper jo at jeg blir utkonkurrert og at de yngre spillerne slår meg ut etter hvert, og de lærer å verdsette jobben som har blitt gjort.

I forhold til mål, så er det veldig spennende at snørugby blir en prøvegren i OL, og det er jo helt absurd at det gikk så bra i forrige mesterskap, da vi tok sølv i EM. Norge er en underdog, ingen forventer noe av oss, likevel overpresterer vi gang på gang.

 

Hvorfor bør man begynne å spille rugby?

­– De aller fleste som begynner å spille rugby, angrer på at de ikke oppdager spillet før. Vi er nødt til å gjøre rugby mer kjent på skolenivå: Rugby skaper samhold blant barn og unge: Man går «i krigen sammen» og dette samholdet som spillet skaper er flott for alle å lære.

Det er viktig at skole og lærere blir mer klar over gode alternativer til håndball og fotball. Rugby gir vanvittig mestring, sier Karoline.

 

Close Button