Bli med på laget


SPORT FOR ALLE MED EN LIDENSKAP FOR IDRETT

Velkommen til oss! Vi kommer fra varierte bakgrunner, og ulike nasjonaliteter, men sammen deler vi gleden over å spille Rugby.
Som medlem av Norges Rugbyforbund, er du også en del av Norges Idrettsforbund som er Norges største frivillige organisasjon med over 2 millioner medlemmer.
I Norges Rugbyforbund er alle som spiller rugby, uavhengig av gren, velkommen. Vi tilbyr også rullestolrugby som er den hurtigst voksende lagidretten for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Både rugby og rullestolrugby er en intensiv, rask og actionfylt idrett.
Her er en nybegynnerguide til rugby.

SPILLET

Rugby er et spill der målet er å få ballen over motstandernes mållinje og tvinge den til bakken for å score.
Det er enkelt … men likevel vanskelig:
For å gå fremover, må ballen føres bakover. Ballen kan sparkes fremover, men spillerens lagkamerater må være bak ballen i det øyeblikket ballen blir sparket.
Denne tilsynelatende motsetningen skaper et behov for fint teamarbeid og stor disiplin, da lite kan oppnås av en enkelt spiller. Bare ved å jobbe som et lag kan spillerne flytte ballen fremover mot motstandernes mållinje og til slutt fortsette å vinne spillet.

Rugby har sine unike aspekter, men som mange andre idretter handler det i hovedsak om å skape muligheter og bruk av banen. Vinnerne av et spill med Rugby vil være teamet av spillere som kan få seg selv og ballen ut på banen og holde på den samtidig som de nekter motstanderlaget både besittelse av ballen og tilgang til å bruke den.

Finn Din Klubb

Uansett om det er spilling, dømming, trening eller
frivillig arbeid, finn din lokale klubb for bli involvert i rugby.

Close Button